detall-linia-2FORN DE LA BARCELONETA

Carrer de la muralla, 21, 17600 Figueres, Girona – http://www.fornlabarceloneta.com/es/main.html

detall-linia

 

Història de la botiga

El “Forn la Barceloneta”, fundat l’any 1.885 a Figueres, es dedica a l’elaboració artesana de galetes i pastes seques a partir de matèries primeres d’alta qualitat, amb més de 125 anys de tradició.

El  primer obrador es va obrir al carrer Barceloneta a finals del segle XIX. El forn de llenya era a la mateixa botiga, i per tant, els clients veien com les galetes entraven i sortien del forn. Aquests mateixos clients van ser els que ens van donar el nom de Forn la Barceloneta, nom que hem mantingut comercialment.

detall-linia-3detall-linia-3

El meu avi Francesc Lacasa i Font, per circumstàncies econòmiques del moment,era a principis del segle XX, deixà el seu ofici d’ebenista i passà a treballar amb Pere Llobet Pascual, marit de la seva germana Manela i que feia uns anys havia obert una petita pastisseria a Figueres, amb caire molt rústic, però sigui que era molt bon operari, es feu una bona clientela. Un temps després, quedà vidu i molt trastornat. Sembla que era un home molt inquiet, deixà el negoci al seus cunyats i marxà de Figueres. Estaven establers al carrer Barceloneta, nº. 26. 

Carme Lacasa i Garcia

Amb el pas del temps, l’empresa Forn La Barceloneta ha anat evolucionant, fins aconseguir mantenir el gust i manera de fer de les primeres galetes, amb un modern obrador de prop de 400 m2, i amb una plantilla de 6 treballadors, capaç de produir unes galetes selectes a l’alçada dels paladars més exigents. Cal recordar, que l’elaboració i empaquetatge de la majoria de galetes és totalment artesanal.

Actualment, l’empresa disposa de dues botigues pròpies a Figueres, i una important xarxa de distribució i punts de venda de les galetes arreu de tot Catalunya.

  detall-linia-3  

  Lacasa i Garcia, C. (2012). Una empresa a cavall de tres segles: 1885 – 2012. abril 29, 2022, de Forn La Barceloneta:

La llibreria havia estat situada al capdamunt de la Rambla, a la cantonada de la pujada del Castell. El 1934 es va traslladar al núm. 7, on continua oberta en avançat estat de conservació. El propietari Ramon Canet Cordomí (1906-1982) acollia de jove a la rebotiga una tertúlia informal que es consolidaria com a institució espontània i el convertiria a ell mateix en un sant laic del vell republicanisme federal.

Febrés , X. (2018). El tabernacle federal a la rebotiga de can Canet, a la Rambla de Figueres. abril 29, 2022, de Apologia de la curiositat · El bloc de Xavier Febrés: