detall-linia-2CASALS PROMISE

Carrer Nou, 8, 17600 Figueres, Girona – https://www.instagram.com/casalspromise/

detall-linia

Història de la botiga   

DE MITGES CASALS A CASALS PROMISE 100 ANYS D’HISTÒRIA

El 1922, en Paquito Casals i la Lola Reixach, dos ordinencs acabats de casar, van obrir una merceria al carrer de la Portella núm. 1.

El 1930 es van traslladar al carrer Nou núm. 8 on estem avui en dia. A poc a pocel negoci va anar guanyant més reconeixement, tant a la Vila de Figueres com a la Comarca, sobretot en la venda de mitges. El Paquito i la Lola sabien que modernitzar-se era vital i, per això, el 1962 varen fer una gran reforma de l’edifici. Un aspecte interessant va ser la construcció d’una façana de vidre pionera a l’època.  El 1968 es va incorporar a l’empresa el fill dels Casals, Joan i la seva parella, Montserrat Subiros.

detall-linia-3

les bas Christian Dior – Medias CASALS ( arxiu fotogràfic familiar)

detall-linia-3

Gràcies al fet que la moda dels anys 60 i 70 era la faldilla/ minifaldilla, i la generalització de l’ús dels pantis en substitució de les mitges tradicionals, van afavorir a “l’etapa daurada” de la venda de mitges. ”Qui diu minifaldilla, diu pantis a joc per acompanyar-la”.

Tot empresari ha d’estar preparat pel canvi. Amb la nova tendència del segle XXI de l’ús dels pantalons com una peça de vestir còmoda i pràctica en el dia a dia de les dones, la família Casals-Subiros va haver d’adaptar-se. Quina va ser la solució? Introduir la cotilleria i pijames. 

detall-linia-3

Paquito Casals amb una clienta ( arxiu fotogràfic familiar)

detall-linia-3

La Montserrat sempre havia tingut el somni de poder tenir una marca que treballés amb col·leccions, i el 2010 la va trobar per fi. Es deia Promise, un negoci Barceloní que proporcionava molta varietat d’articles per dona i home, i amb una qualitat excel·lent. Després de tenir aquesta marca durant un temps, tant per Promise com per la meva mare va ser amor a primera vista. A dia d’avui, portem 10 anys de la mà i gràcies a ells i el nostra esforç, hem aconseguit arribar a on estem ara.

Després de cinquanta anys gaudint de la botiga, el 2020 la Montserrat va donar pas a la següent generació: la seva filla Emma Casals, qui continua el negoci amb moltes ganes.

 (Casals, s. f.)

Mitges Casals, carrer Nou núm 8. ( arxiu fotogràfic familiar)

Casals, E. (s. f.). [DE MITGES CASALS A CASALS PROMISE 100 ANYS D’HISTÒRIA]. Arxiu Familiar, DE MITGES CASALS A CASALS PROMISE, Figueres, Espanya.

 

detall-linia-2

 

IMATGES ADDICIONALS DE LA HISTÒRIA DE KIEL HEJME 

FOTOGRAFIES > SABATERIA BOSCH