detalle-línea-2FARMÀCIA TORRENT

(Antiga farmàcia Ferran) 

Pujada del Castell, 6, 17600 Figueres, Girona – http://farmaciatorrent.cat

detalle línea

Història de la farmàcia

FARMACÈUTICS DES DE 1837

Està documentada en el Cens de Contribuents de l’Ajuntament de Figueres de l’any 1837, la presència al carrer Vilafant núm. 13 del Farmacèutic ANTONI FERRAN MENSA.

El seu fill, ENRIC FERRAN XIRAU, exerceix de Farmacèutic al «Cuerpo de Sanidad Militar» amb diferents destinacions d’ultramar: Puerto Rico i Cuba i de la península com Tortosa, València, Madrid i aquí mateix a Figueres a la Farmàcia de l’Hospital Militar i del Castell de Sant Ferran (1885).

El seu fill ENRIC FERRAN BRUSÉS, l’any 1916 compra la Farmàcia situada a la Pujada del Castell número 7 coneguda com «Farmacia del Ampurdan«.

 

L’avi de l’actual titular s’havia casat amb Maria Mercè Botey, i van tenir una filla, Maria Elena, mare d’Enric Torrent. Ella, com era habitual en l’època, no va estudiar la carrera, però sí que ajudava al seu pare en la farmàcia, i va haver de fer-se càrrec, sobretot després de la mort del pare, en 1972. L’actual titular de la farmàcia no va començar els estudis universitaris fins a l’any després: «de petit ja anava per la farmàcia i ajudava», recorda, i va anar després d’acabar la carrera, en 1978, que va començar a treballar- allí immediatament.

Enric Torrent es va casar amb Clara Sánchez aquest mateix any i la seva primera filla, Marina, va néixer en 1980. Ella va estudiar veterinària i la seva segona filla, Laura, va estudiar farmàcia i actualment treballa amb el seu pare.detalle-línea-3

Ruta dels Emblemàtics. Farmacia Torrent © Esteve Vilarrúbies. Tots els drets reservats

detalle-línea-3

Un dels fets curiosos en la història de la farmàcia es va donar en l’època de l’avi, quan es venien uns iogurts fets pel mateix farmacèutic. De resultes d’una malaltia que sofria Maria Mercè Botey, l’àvia d’Enric Torrent, va començar a fer aquests preparats per a curar afeccions d’estómac. El iogurt no era conegut per aquí i va ser una gran novetat, a la qual va seguir una gran acceptació, una especialitat que va durar fins a mitjan anys seixanta.

Encara que la farmàcia Torrent elabora preparats personalitzats per als clients, encara que aquesta és una tradició que es perd pel pes de la indústria farmacèutica.

Torrent, L. (2016). Farmàcia Torrent Farmàcia Torrent Dijous, 24 de Novembre de 2016 Farmàcia Torrent Ferran 100 ANYS en la Pujada del Castell 6 Figueres Alt Empordà. Abril 28, 2022, de Framàcia Torrent Lloc web: http://farmaciatorrentferran.blogspot.com/detalle-línea-2

IMATGES ADDICIONALS DE LA HISTÒRIA DE KIEL HEJME

FOTOGRAFIES > FORN DE LA BARCELONETA