detall-linia-2PASTISSERIA FÀBREGA

Carrer Nou, 24, 17600 Figueres, Girona – https://www.fabregapastisseria.com/

detall-linia

Història de la pastisseria

L’antiga “Casa Roca” ha anat evolucionant des de l’any 1867 fins al que és ara “Can Fàbrega”, una empresa familiar que consta de l’antiga però reformada pastisseria i d’una cafeteria/saló de té.

La Pastisseria Fàbrega és un dels establiments amb més història de la capital de l’Alt Empordà, i és que fa com a mínim un segle i mig que els seus propietaris es dediquen a endolcir la vida dels figuerencs i dels alt-empordanesos.

El primer document que hem trobat data del 1867, i en ell es certifica que el local s’utilitzava com a llotja de xocolata i venda de confitures, caramels i queviures”, explica Jordi Fàbrega. El seu primer propietari va ser Miquel Roca i Colom, confiter de professió nascut a Perpinyà que va obrir can Roca. “Venia llegums, sucres, xocolata, però sobretot es va decantar cap al món del dolç i la confiteria”, apunta Fàbrega.

detalle-línea-3

Col·lecció particular Emili Fàbrega, 1980.

detalle-línea-3

Ramona Roca i Almà va succeir el seu pare. En morir sense descendència, el negoci va passar a mans de la seva neboda, Remei Ros i Roca, que l’any 1903 es va casar amb Màrius Fàbrega i Bofill, un oficial pastisser de professió que ja treballava a la casa des de 1896. Junts van iniciar una progressiva transformació del negoci, oferint més varietats de llaminadures i començant a elaborar alguns dolços com ara neules, torrons, melindros, carquinyolis i tortells, entre d’altres. Sota la seva direcció es va portar a terme una reforma integral del local, el 1926, projectada per l’arquitecte Pelai Martínez.

Màrius Fàbrega Ros, fills de Màrius i Remei, va prendre les regnes del negoci el 1957 juntament amb la seva dona, Encarnació Caritg. Format a la pastisseria Miracle de Mataró, va evolucionar el negoci oferint molta més varietat de pastissos, rebosteria, pastes de té, gelats i bombons. La següent generació, formada per Emili Fàbrega i Aurèlia Compte, es va encarregar de posar al dia les elaboracions i de tornar a reformar la botiga l’any 1981. Van mantenir el llegat i van introduir novetats, sense deixar de banda les receptes més tradicionals. Els seus fills, Jordi i Mia Fàbrega, són els responsables de la Pastisseria Fàbrega des del 2006, i els promotors de l’actual remodelació que es va fer l’any 2012.

detalle-línea-3

La Flaona de Figueres (postres farcides de crema tradicional de l’Alt Empordà) i pastissos artesans.

 

detalle-línea-3

Pastisseria Fàbrega. (2017). Pastisseria Fàbrega, 150 anys endolcint la vida als figuerencs i alt empordanesos. abril 04, 2022, de Pastisseria Fàbrega: 

 

detall-linia-2

IMATGES ADDICIONALS DE LA HISTÒRIA DE KIEL HEJME 

FOTOGRAFIES > PARC BOSC